duminică, 12 decembrie 2010

monarhica", Dan Puric, radu duda

Biografie
Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei

Nascut Radu Duda la 7 iunie 1960, la Iasi, intr-o familie de medici. A absolvit Liceul Internat din Iasi in anul 1979 si Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica din Bucuresti in anul 1984.
Intalnirea cu Alteta Sa Regala Principesa Margareta (nascuta in 1949) este, asa cum avea sa marturiseasca ulterior, un moment decisiv in viata sa.
http://www.princeradu.ro/ro/principele-radu/biografie
Spre începutul unui nou timp istoric – 29 – 03 – 2009
“În această lume a păcatului şi a indiferenţei faţă de natura umană, prezenţa unor oameni de înaltă ţinută morală şi spirituală, reprezintă colacul de salvare pentru o naţiune în derivă, precum cea a a noastră. Un Petre Ţuţea, Dan Puric sau Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României, nu sânt doar nişte figuri insolite în peisajul cultural sau mediatic, ci ei pot deveni catalizatori ai acţiunilor noastre, reperele spiritualităţii noastre de astăzi.”
Romulus Dan Busnea
http://www.princeradublog.ro/?p=3160
Celor care ne-au stat alaturi – 28 – 03 – 2009
“Este timpul sa ne manifestam bucuria si caldura fata de cei care ne-au stat alaturi in aceste zile. In special fata de cei care au citit aceste pagini si au luat din timpul lor pentru a ne scrie. Principesa si cu mine avem un gand si o urare pentru fiecare dintre cei care ati fost sufleteste aproape. Am citit cu atentie fiecare mesaj si va asiguram de toata aprecierea noastra fata de generozitatea, simpatia, increderea, afectiunea si speranta cu care ati insotit fiecare mesaj.(…)
Seara s-a bucurat de prezenta unor artisti de mare calibru, solistii Operei, ca si invitati din afara, precum Nelly Miricioiu, Aura Urziceanu si Smiley. In sala au fost prezente mari personalitati romanesti precum Sorin Dumitrescu, Andrei Pippidi, Nicolae Tanasoca, Doina Levintza, Horia Andreescu, Dan Puric si atatia altii…”
http://www.princeradublog.ro/?p=3156
Printre invitatii din tara care au participat la eveniment s-au regasit reprezentanti ai corpului diplomatic acreditati la Bucuresti, in frunte cu Nuntiul Papal, presedintele si vicepresedintele Academiei Romane, domnii academicieni Ionel Haiduc si Dan Berindei, Pamela Ratiu, Richard Moat, Presedintele Orange, Nicolae Ontanu, primarul sectorului 2 Bucuresti, Calin Georgescu, directorul executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila, personalitati din lumea artistica, din societatea civila si din presa, ca Dan Puric, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Dana Deac, Maria Toghina, Alessandra Stoicescu, Doina Levinta, Sandra Pralong, Dragos Bucurenci, Lena Criveanu sau Laurent Tourette.
http://www.familiaregala.ro/?id2=02020200A4&lng=
Familia Regala din Romania a participat, vineri seara, impreuna cu reprezentanti ai altor case regale de peste hotare, la Opera Nationala din Bucuresti, la spectacolul cu opereta ”Vaduva vesela” de Franz Lehar, dedicat principesei Margareta cu prilejul implinirii a 60 de ani.
Printre invitati s-au aflat si personalitati ale mediului cultural din tara şi din strainatate, printre care ministrul Culturii, Theodor Paleologu, istoricul Neagu Djuvara, familia pictorului Stefan Caltia si regizorul Dan Puric.
http://www.familiaregala.ro/?id2=0202010276&lng=
Ziarul Lumina ”Romania de astazi este libera, dar nu este inca profesionista” – 13 – 03 – 2009”Romania de astazi este libera, dar nu este inca profesionista”Principele Radu a pledat, in Aula Academiei Romane, pentru promovarea profesionalismului si consolidarea institutiilor, ”ca element structural tot atat de necesar societatii romanesti pe cat este cel politic”. Principele Radu a participat la ceremonia de lansare a celui de-al doilea raport al Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID), intitulat ”Sansa Romaniei – oamenii. Reprofesionalizarea Romaniei II”. Este pentru prima oara cand un membru al Familiei Regale, altul decat regele Mihai I, este invitat sa se exprime in Aula Academiei. (…)
Calin Georgescu, directorul executiv al IPID, a caracterizat documentul lansat drept ”un diagnostic obiectiv al capitalului uman pe care il poseda Romania, care examineaza legatura organica intre trei elemente esentale ale dezvoltarii tarii, respectiv evolutia demografica educata si formarea profesionala si cercetarea si inovarea”. Directorul executiv al IPID a atras atentia asupra faptului ca”suntem in al douazecilea an de declin demografic, care poate duce la stergerea Romaniei de pe harta pana la sfarsitul secolului”. Georgescu a semnalat, de asemenea, analfabetismul, care tinde spre 10% in tara noastra si numarul foarte mic al contributiilor stiintifice ale cercetatorilor romani in publicatiile internationale.
Actorul Dan Puric a pledat pentru crearea unui front moral pentru eradicarea imposturii si pentru promovarea valorii, prin investitia in educatie si promovarea marilor modele nationale, pentru refacerea societatii civile romanesti, pepiniera pentru viitoarea clasa politica in frunte cu Casa Regala.
http://www.princeradu.ro/news/2175/23/Ziarul-Lumina-13-Martie-2009
Angajamente publice ianuarie si februarie 2009
“Marti, 10 februarie, ASR Principele Radu a primit la PE vizita d-lui Ion Barbu. In continuare, ASR Principele Radu a primit la PE vizita d-lui prof. univ. dr. Ioan Talpos, Rectorul Universitatii de Vest din Timisoara. In aceeasi zi, ASR Principesa Margareta si ASR Principele Radu au luat parte la conferinta sustinuta la Ateneul Roman de domnul Dan Puric cu ocazia lansarii noului sau volum, intitulat ”Om frumos”.”
http://www.princeradu.ro/news/2146/23/Angajamente-publice-ianuarie-si-februarie-2009
Programul zilei 16.09.2008
“Marti, 16 septembrie, ASR Principele Radu a primit la PE vizita d-lui Calin Georgescu, directorul Centrului National pentru Dezvoltare Durabila si a d-lui Dan Puric, actor.”
http://www.princeradu.ro/news/810/23/Agenda-lunii-septembrie-2008-la-Bucuresti
Programul zilei 01 -08 -2008
“ASR Principele Radu a primit la PE viizita d-lor Dan Puric, actor si a d-lui Calin Georgescu, directorul Centrului National pentru Dezvoltare Durabila.”
http://www.princeradu.ro/news/781/23/Angajamentele-Reprezentantului-Special-la-Bucuresti-si-Savarsin-in-iulie-2008
Programul zilei 18 – 06 – 2008
“Am primit vizita actorului Dan Puric, care si-a lansat, in ultimele luni, volumul „Cine suntem“. Domnul Puric, un artist cu formidabila popularitate, are un mare succes cu cartea sa, care a depasit deocamdata 40,000 de exemplare.”
http://www.princeradublog.ro/?p=2196
Programul zilei 1 – 06 – 2008
ASR Principele Radu a primit la PE vizita d-lui Dan Puric, actor.
http://www.princeradu.ro/news/745/23/Angajamentele-Reprezentantului-Special-la-Bucuresti-in-iunie-2008
„Casa Regală a fost creată în România pentru a livra şefi de stat” – 25 – 04 – 2008
“Totuşi, unii actori sunt foarte apropiaţi de noi – Dan Puric, Marcel Iureş, Oana Pellea, Radu Beligan – sunt oameni care cred în noi. Sunt foarte bucuros că această parte de 25 de ani din viaţa mea a lăsat o urmă enormă în mine ca persoană, dar nu mai face parte din orizontul meu actual. Trebuie să fim realişti.”
Interviu in “Adevarul”
http://www.princeradublog.ro/?p=2002
ALtitudini – 11 – 01 – 2008
“In ultimele doua zile am avut placerea unor intalniri incurajante si pline de miez. Am vazut cu interes cateva dintre ultimele numere ale revistei de literatura “aLtitudini”, realizata de Ioan Bogdan Lefter. Atat articolele politice, cat si recenziile, stirile culturale si eseurile revistei sunt cuceritoare si demne de interes. Este o revista curata si armonioasa, un fel de imagine pe hartie al instinctului binelui.
Principesa Margareta a dat un interviu revistei Femeia, o publicatie fondata in secolul al XIX-lea in Romania, probabil una dintre cele mai vechi reviste de la noi.
Dl general Mihail Ionescu, director a doua institute, unul de studii militare, altul pentru memoria Holocaustului, a raspuns invitatiei mele de a dialoga in vederea unor proiecte comune pentru anul in curs.
Domnul Dan Puric, o voce puternica a momentului romanesc, a incheiat seria acestor intalniri. Inepuizabilul sau talent este egalat doar de inocenta si iubirea sa pentru cultura noastra, pentru devenirea natiunii romane si redobandirea respectului, a mandriei si a statorniciei. Agenda sa culturala si civica este generoasa si vasta. “
http://www.princeradublog.ro/?p=1345
etc

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Sample text

Sample Text

Sample text