duminică, 12 decembrie 2010

CEEA CE AM AFIRMAT DOAR EU DEVINE PUBLIC: Colegul lui Dan Puric la IPID, guvernatorul Mugur Isarescu, singurul roman membru al Comisiei Trilaterale

Isărescu a intrat în Cartea Recordurilor
Mugur Isărescu a intrat oficial în Cartea Recordurilor ca fiind guvernatorul care a stat cel mai mult la conducerea unei bănci centrale, după ce şi-a început mandatul în 1990, conform World Records Academy, citata de Realitatea TV.
Isărescu, în vârstă de 60 de ani, a coordonat timp de 19 ani politicile economice ale României, fiind considerat de unii premierul “ascuns” al ţării.
De asemenea, mulţi consideră că echipa condusă de Isărescu, în cadrul BNR, a salvat România de la un colaps asemănător celui din Bulgaria, după ce a crescut rezervele naţionale de aur şi euro, a temperat inflaţia şi a introdus leul nou.
Rolul jucat de Isărescu în economia românească este comparat cu cel al lui Laszcek Balcerowicz, care a implementat reformele din Polonia.
Este singurul politician român membru al Comisiei Trilaterale. De asemenea, este membru al Clubului de la Roma (dupa cum am expus AICI - nota mea). A fost prim-ministru în perioada decembrie 1999 – noiembrie 2000.
Deşi a deţinut această funcţie numai un an, mulţi spun că Isărescu a început procesul de reformă, continuat apoi de Adrian Năstase şi Călin Popescu – Tăriceanu. În 1999, Isărescu a deschis negocierile cu Uniunea Europeană, proces încheiat în 2004.
Isărescu este autorul a numeroase articole şi cărţi de economiei. El este şi doctor în economie (Academia de Studii Economice, Bucureşti).
World Records Academy este principala autoritate la nivel mondial în certificarea recordurilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Sample text

Sample Text

Sample text