duminică, 12 decembrie 2010

Dan Puric despre “nationalismul masonic diferit de nationalismul comunist” si “atacul la intimitate” savarsit prin stenogramele borfasilor de presa ai lui Vintu si Voiculescu

Dan Puric: “Pana in 1989, destinul profesionalismului si al valorii era cel al monopolului ideologic. Puterea politica, fiind monocefala, intretinea valorile pentru a se legitima prin ele, le instrumenta in scopuri ideologice, propagandistice, pe ideea de nationalism comunist sau de comunism pur si simplu.
Rep: Nationalismul comunist nu e cumva o aberatie, o struto-camila? Comunismul este in esenta cosmopolit, internationalist, iar nationalismul tine mai mult de doctrinele de dreapta…
Dan Puric: Cei care au inventat comunismul l-au facut initial internationalist. Pe parcurs, li s-a stricat jucaria si s-a ajuns la nationalismul de tip comunist, care este diferit de nationalismul crestin-ortodox sau cel de tip masonic. ”
Integral in… Saptamana Financiara a domnului turnator Felix Voiculescu
Si in apararea borfasilor de presa ai turnatorului SoriNus Vintu in… Jurnalul National, tot al domnului turnator la Securitate Felix Voiculescu
Dan Puric: “Repet, dacă s-ar întâmpla asta ar fi comentariul meu, că este un atac la intimitate. Şi ar fi ceva ilegal. Neconstituţional. Iar ce se întâmplă acum în România, cu stenograme şi alte cele. Astea ţin nu de siguranţa naţională, ci de NE-siguranţa naţională”
Despre “nationalism comunism”
Laszlo Tokes:Exerciţiul românizării erei naţionalist-comuniste, scos la iveală în Raportul Tismăneanu, care se referea, în perioada aceea, la localităţile mai mari din Secuime, se petrece şi în zilele noastre, la o scară mai mică şi cu o intensitate mai redusă. Vor fi interesante de urmărit datele relevate de recensămîntul din 2011, în primul rînd în judeţul Covasna şi în special în Sfîntu Gheorghe.”
Interviu in publicatia Catavencu a turnatorului SoriNus Vintu
Vladimir Tismaneanu: “Comunismul national romanesc s-a convertit, din ratiuni ce pot fi discutate cu alt prilej, in neostalinism radical, imbratisand obsesiile nationalismului integral interbelic.”
“Sociologia comunismului” – Revista “22″ a GDS, centrala ne0kominternului din Romania
Mircea Platon: O fantomă bîntuie România: Vladimir Tismăneanu
Schimbarea la fată a României - sustine Tismaneanu – … a fost „una dintre principalele manifeste ale fascismului european în versiunea «national bolsevică»”.
Asadar, dacă Iliescu e „fascist”, Cioran e „national bolsevic”. Ceea ce urmărea în acest fel dl Tismăneanu era să poată spune că între „nationalismul” românesc si comunism există o continuitate, că dictatura comunistă e o consecintă a nationalismului-legionar si că, de exemplu, cartea lui Cioran apartine „impetusului care a ajutat la edificarea unei dictaturi fasciste în România, sîngeros preludiu al celeilalte, nu mai putin sîngeroase, tiranii comuniste.” Un „preludiu”, asadar o miscare de deschidere, o miscare care anunta comunismul, care a adus comunismul.
Integral in  Convorbiri literare

NO COMMENT

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Sample text

Sample Text

Sample text