duminică, 12 decembrie 2010

RealPolitic.ro: Trilaterala se intruneste in toamna la Bucuresti, sub auspiciile lui Mugur Isarescu. Guvernatorul BNR este si membru al Clubului de la Roma, alaturi de Mircea Malita si al IPID, alaturi de Dan Puric. Pe cand si o reuniune Bilderberg?


RealPolitic.ro: Bucurestiul va gazdui in acest an, intre 15 si 17 octombrie, Intalnirea Regionala Europeana a Comisiei Trilaterale. (vezi  site-ul http://www.trilateral.org, la sectiunea Meetings). Romania este a patra tara din Europa Centrala si de Est (dupa tarile grupului de la Visegrad, Ungaria in 2001, Cehia in 2002 si Polonia in 2004) in care influenta organizatie a ales sa vina pentru intalnirea anuala europeana.
Reuniunea de la Bucuresti va fi urmata, in perioada 5-7 noiembrie, de Intalnirea Regionala Nord-Americana, gazduita de Mexico, si a fost precedata de Intalnirea Anuala a Comisiei Trilaterale, ce a avut loc la Dublin, in Irlanda, intre 7 si 9 mai.
Grupul european are 170 de membri, plafon care nu poate fi depasit, impartit in cote nationale. Germaniei ii revin 20 de locuri in grup, Marii Britanii, Frantei si Italiei cate 18, iar Spaniei 12. Cote de reprezentare cuprinse intre 1 si 6 membri au Austria, Belgia/Luxemburg, Bulgaria, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Grecia, Ungaria, Irlanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Romania, Slovacia, Slovenia, Suedia si Olanda.
Grupul nord-american e compus din 120 de membri: 87 din SUA, 20 din Canada si 13 din Mexic.
In sfarsit, grupul Asia-Pacific reuneste in prezent peste 100 de membri din Japonia, Coreea, Australia, Noua Zeelanda, gruparea ASEAN (Indonezia, Malaezia, Filipine, Singapore si Thailanda). La ultima reuniune zonala au fost si invitati din China, Kong Kong si Taiwan, iar Comisia a inceput, recent, sa invite membri din China si India.
Membrii sunt alesi de catre Comisie, numai pe baza de invitatii de la grupurile nationale si regionale, dintre lideri ai marilor corporatii si firme, bancheri, magnati media, antreprenori, profesori universitari de renume. Pentru a pastra caracterul neoficial al organizatiei, cei ce ajung sa detina functii in administratiile tarilor lor renunta la calitatea de membri ai Comisiei Trilaterale, fiind inlocuiti in baza aceleiasi cote nationale de reprezentare.
Comisia Trilaterala a fost fondata in 1973, ca un think-tank (forum de discutii) de elita, de catre magnatul american David Rockefeller (foto de la prima reuniune, desfasurata la Tokio – Trilaterala reprezinta, in viziunea fondatorilor ei, puterea stransa a Asiei, Europei si Americii). Primul presedinte, ramas ulterior un soi de eminenta cenusie, de ideolog al organizatiei, a fost Zbigniew Brzezinski (Videoautorul lucrarii “vizionare” Era Tehnotronica publicata si la Bucuresti, de directorul Editure Politice a PCR de la acea vreme, Walter Roman), fost consilier pe probleme de securitate nationala al presedintelui Jimmy Carter (si sustinator din plan secund al lui Barack Obama).
Presedintele de onoare al Grupului European este Peter Sutherland, fost presedinte al grupului in perioada 2001-2010, presedinte BP Plc (British Petroleum), Londra, presedinte Goldman Sachs International, presedinte London School of Economics, Reprezentantul Special al ONU pentru Migratie si Dezvoltare, fost director general GATT/OMC, fost membru al Comisiei Europene, fost procuror general al Irlandei.
In cei zece ani, Sutherland a fost secondat de doi vicepresedinti, francezul Herve de Carmoy, presedintele ETAM Paris, presedinte de onoare al Banque Industrielle et Mobiliere Privee, Paris, fost director executiv la Societe Generale de Belgique, si polonezul Andrzej Olechowski, fondator al Platformei Civice, fost presedinte al bancii Handlowy, fost ministru la Afaceri  Externe si Finante in guvernul polonez.
In 2010, presedinte a devenit italianul Mario Monti, presedintele Bocconi University, Milano, membru al the The EU Reflection Group on the Future of Europe (Horizon 2020-2030); fost membru al Comisiei Europene, presedinte de onoare al Bruegel, Bruxelles.
Unul din cei 36 de membri care compun Comitetul Executiv al Comisiei Trilaterale este Mugur Isarescu – pana acum singurul roman invitat, in 2004, sa faca parte din organizatie – de 20 de ani guvernator al BNR, fost prim ministru al Romaniei.
Rolul foarte important detinut de guvernatorul Isarescu in configuratia actuala a Trilateralei – cei 36 de membri ai Comitetului Executiv sunt considerati “crema” celor aproape 400 de membri – explica alegerea Bucurestiului ca gazda a reuniunii, dupa 5 ani in care ea a avut loc in statele “batranei” Europe.
Nicoleta Savin / RealPolitic.ro
Nota mea: Conform fostului ofiter de spionaj Stelian Andronic, Trilaterala si organizatiile ei adiacente au jucat un rol important in 1989, inclusiv in ce priveste executia lui Ceausescu. De altfel, dupa 20 de ani, chiar Comisia isi asuma schimbarile din 1989 intr-o brosura comemorativa intitulata: “Commemorating 1989, the Year That Changed the Map of Europe (and Thereby the World)”. Mugur Isarescu este si membru al Clubului de la Roma, din 1993, cat si, dupa cate a aparut in presa, al exclusivistului Club Bilderberg. Un profesionist care, inainte de 1989, a lucrat timp de 19 ani la Institutul de Economie Mondiala, la Bucuresti, Mugur Isarescu este si presedinte al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, a carei secretar general este Calin Georgescu, sugerat, “pe surse”, drept posibil viitor prim ministru al Romaniei. Mugur Isarescu este  si membru al Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID) alaturi de acelasi Calin Georgescu dar si de mimul profesionist Dan Puric. Cei doi, alaturi de alti profesionisti, stabilesc impreuna reeducarea Romaniei, pardon “reprofesionalizarea” Romaniei si reprezinta “normativul neamului si al ortodoxiei”  la reuniunile IPID si ale noii infiintate Aliante a Profesionistilor pentru Progres. Desigur, al “neamului” asupra carui Dan Puric, “Mimul National”, va deveni presedinte, dupa cum l-a distribuit deja in rol Sorin Ovidiu Vintu la postul sau de marionete, Realitatea TV. Nu i-a ajuns Geoana?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Sample text

Sample Text

Sample text