duminică, 12 decembrie 2010

"PRINTUL" DUDA, insotit de Dan Puric si alte personalitati, la Raportul "Institutului de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare", de la Academie


Ziarul Lumina: „România de astăzi este liberă, dar nu este încă profesionistă“


Vineri 13 Martie 2009
Principele Radu a pledat, în Aula Academiei Române, pentru promovarea profesionalismului şi consolidarea instituţiilor, „ca element structural tot atât de necesar societăţii româneşti pe cât este cel politic“ Principele Radu a participat la ceremonia de lansare a celui de-al doilea raport al Institutului de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare (IPID), intitulat „Şansa României – oamenii. Reprofesionalizarea României II“ Este pentru prima oară când un membru al Familiei Regale, altul decât regele Mihai I, este invitat să se exprime în Aula Academiei
„România de astăzi este liberă, dar nu este încă profesionistă. Profesionistul uneşte, diletantul dezbină“, a spus principele Radu, subliniind că „principala problemă a societăţii româneşti informate, democratice, libere şi din ce în ce mai prospere este amatorismul, care contaminează cu dezbinare“, conform Agerpres. În opinia sa, „temeinicia profesionalismului şi a instituţiilor reprezintă un element structural tot atât de necesar societăţii româneşti pe cât este cel politic, construit în armonie şi complementaritate cu acesta“. „Carol I a construit statul român pe principiul profesionalismului, al perfecţionării neîncetate. Travaliul Casei Regale din 1866 până astăzi a fost unul de adunare a energiilor bune, a talentelor şi a oamenilor de calitate ai ţării. Academia, Biserica, Armata şi Casa Regală au pus, împreună, esenţele rare ale naţiunii“, a mai spus acesta. În alocuţiunea sa, Ionel Haiduc, preşedintele Academiei Române, preşedinte al Consiliului Director al IPID, a chemat la comunicarea permanentă între comunitatea ştiinţifică şi aceea politică, pledând pentru reprofesionalizare şi accentuarea rolului elitelor. „Cercetătorii au nevoie de contactul cu lumea politică, aceasta din urmă trebuind să cunoască nevoile cercetătorilor“, a spus Ionel Haiduc, subliniind că „Academia poate juca un rol important în acest context, ca deţinătoare a expertizei ştiinţifice, prin continuitate şi prin neimplicarea sa politică“.
Călin Georgescu, directorul executiv al IPID, a caracterizat documentul lansat drept „un diagnostic obiectiv al capitalului uman pe care îl posedă România, care examinează legătura organică între trei elemente esenţiale ale dezvoltării ţării, respectiv evoluţia demografică, educaţia şi formarea profesională şi cercetarea şi inovarea“. Directorul executiv al IPID a atras atenţia asupra faptului că „suntem în al douăzecilea an de declin demografic, care poate duce la ştergerea României de pe hartă până la sfârşitul secolului“. Georgescu a semnalat, de asemenea, analfabetismul, care tinde spre 10% în ţara noastră, şi numărul foarte mic al contribuţiilor ştiinţifice ale cercetătorilor români în publicaţiile internaţionale. Actorul Dan Puric a pledat pentru crearea unui front moral pentru eradicarea imposturii şi pentru promovarea valorii, prin investiţia în educaţie şi promovarea marilor modele naţionale, pentru refacerea societăţii civile româneşti, pepinieră pentru viitoarea clasă politică, în frunte cu Casa Regală. „Nu suntem numai un neam de trădători cum afirmă unii intelectuali azi. Normalitatea care ni se impune miroase a mediocritate. Poporul român nu este mediocru! Suntem responsabili acum şi pe viitor ca această ţară să trăiască demn!“, a mai spus Dan Puric. În cele opt secţiuni, raportul „Şansa României – oamenii. Reprofesionalizarea României II“ aduce în atenţia publică necesitatea elaborării unui program care să îmbine într-o viziune unitară măsurile care se impun pentru valorificarea optimă a capitalului uman existent şi dezvoltarea lui în perspectivă în conformitate cu principiile dezvoltării durabile şi cu interesul naţional al României în context european.
http://www.ziarullumina.ro/articole;885;1;20605;0;Romania-de-astazi-este-libera-dar-nu-este-inca-profesionista.html
Vezi si
Intrebarea zilei: Este oare Printul Radu omul potrivit pentru Cotroceni?
April 30, 2009 Întrebarea zilei 41 Comments
Regele Mihai I al Romanei despre candidatura la presedintia Romaniei a ginerelui sau, Printul Radu Duda: “Prin prezenta in alegerile democratice pentru institutia sefului Statului, Familia mea incearca sa uneasca si sa insanatoseasca Romania de astazi. Vrem sa aratam cum trebuie slujit un popor cu adevarat”
Blogul lui Laurentiu Dumitru

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Sample text

Sample Text

Sample text