duminică, 12 decembrie 2010

ION ILIESCU, ofuscat rau pe "talibanii anticomunisti" Roncea si Alexe dar si mai suparat ca Isarescu si Puric i-au furat "dezvoltarea durabila"

Ion Iliescu, arhitect al “dezvoltarii durabile’ in Romania si un adevarat Al Gore de Oltenita al “incalzirii climatice” – pe langa multe altele -, trebuie sa fi fost foarte suparat daca in relatarea sa in cateva puncte despre lansarea “Clubului de la Bucuresti” imi rezerva mie si colegul meu mai invatat, Vladimir Alexe, spatiul central al criticilor de pe blogul http://ioniliescu.wordpress.com/, cu al sau motto “Cea mai nobila preocupare a omului e omul!” (chiar asa?, nu e nimic mai nobil, oare?).
Dincolo de revolta sa fata de termenul folosit de mine pentru a sintetiza afacerea “incalzirii globala” – “o vrajeala” – m-a amuzant sa aflu de la domnia sa ca n-are nici o treaba cu “onorabilul” Club de la Roma cu toate ca, in acelasi timp, ii copieza si conceptul si… sloganul (“Think globally, act locally”). Pai daca furam pana si termopanele bilderbergilor astia, mai draga, mai bloggere, normal ca se duce de rapa PSD-ul… Ce-o sa zica Zbigniew, ca s-a infiintat Cancan-ul de la Bucuresti?
Domnul Ion Iliescu ridiculizeaza si observatia mea cu “globalistii”, desi acest deziderat – globalizarea si uniformizarea – se numara printre misiunile “celebrului” Club of Rome, la fel ca si “dezvoltarea durabila”, un concept care ascunde mult mai multe in spatele acestei denumiri vagi.
Din cate observ, patronul PSD, de cand e si clubber, pare nervos tocmai pe faptul ca i-a cam scapat cascavalul “dezvoltarii durabile” din clont. Proiectul lui, ne spune pe blog, a fost preluat, dupa ce a pierdut puterea, “fara se se asigure continuitatea”: “S-a constituit o nouă comisie, pe lângă un minister (al “mediului şi dezvoltării durabile”) care, împreună cu unii cercetători de la Academie şi de la un ONG, au elaborat o nouă “strategie” – “România – 2030” – care a fost transmisă şi la Bruxelles. Eu am criticat această lipsă de continuitate şi am subliniat nevoia de a asigura o ştafetă continuă, de la o guvernare la alta, în abordarea unor proiecte pe termen lung, cum e şi acesta.”
Ce mi se pare ciudat e ca domnul Ion Iliescu, cu memoria sa de dinozaur, la propriu, uita doua-trei amanunte, pe ici pe colo esentiale: si anume ca “ONG-ul” de mai sus, aparent banal din moment ce e fara de nume, era patronat de Asociatia Romana pentru Clubul de la Roma (ARCoR), condusa de Mugur Isarescu, si din care face parte chiar si el, Ion Iliescu, alaturi de un Emil Constantinescu, Petre Roman sau Dan Voiculescu. Si unde secretar general este un anume Calin Georgescu, tovaras de drum al lui Dan Puric, care poate fi gasit in toate ONG-urile ce au de a face cu “dezvoltarea durabila”. Respectiv (pentru trezirea din orbire a naivilor): ARCoR – http://www.clubofrome.ro/, STRATEGIA NATIONALA PENTRU DEZVOLTARE DURABILAhttp://strategia.ncsd.ro/, National Centre for Sustainable Developmenthttp://www.sdnp.ro/ si, cu voia dvs, ultimul pe lista, Institute for Innovation and Development Projectshttp://www.ipid.ro/ sau, pe romaneste, Institutul de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID), unde, in Consiliul Director, il gasim si pe distinsul co-autor al “strategiei durabile”, domnul Dan Puric, actor, regizor si interpret, alaturi de alte distinse cadre de diferite apartenente, cum ar fi Sergiu Celac (Serghei Cealik), Daniel Daianu sau Mircea Malita. Acesta din urma, fostul sef al UTM pe Romania, singurul roman membru de onoare al Clubului de la Roma, face parte si din initiativa lui Iliescu pentru “Clubul de la Bucuresti”. Personal, toata incuscreala asta de kaghebisti, masoni si securisti nu-mi trezeste vreun interes aparte: inca o clubbaraie acolo. Dar, pentru altii, care se pretind arhitecti, maestri si zidari de vile, temple si manastiri la Aiud, nu da prea bine sa stai alaturi, cot la cot, cu cei de la Institutul de Proiecte pentru Experimente Pitesti, responsabili de punerea bine, la rece, in groapa comuna de la Rapa Robilor, a martirilor inchisorilor…
Si, in final, o noua lovitura pentru “artizanul dezvoltarii durabile”: IPID-ii astia mici, cu ARCoR-ul lor cel mare, vor sa fure si monopolul pe “incalzirea globala”. Iata, o stiricuta ceva mai veche dar care doare (cred):
“IPID şi ARCoR în faţa preseiInstitutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare (IPID) şi Asociaţia Română pentru Clubul de la Roma (ARCoR), în colaborare cu Institutul Bancar Român va organiza marţi, 13 martie, începând cu ora 11.00 o conferinţă de presă prilejuită de anunţarea oficială a concluziilor generate de dezbaterea publică pe tema „Schimbări climatice. Energie. Protecţia Mediului”.
La întâlnire vor participa: Daniel Dăianu (Presedintele IPID), Călin Georgescu (Director Executiv IPID), Aureliu Leca (Profesor la Universitatea “Politehnica” Bucuresti), Dan Gheorghiu (Director General al Institutului de Studii si Proiectări Energetice), Ionuţ Purica (Asociatia Română pentru Clubul de la Roma), Virgil Muşatescu (USAID) şi Petru Rareş (Presedintele Institutului Bancar Român). Evenimentul va avea loc la Institutul Bancar Român (IBR), din strada Negru Vodă nr. 3, Sector 3.” (http://2007.informatia.ro/IPID_si_ARCoR_in_fata_presei-207361)
Si, trebuie sa-l mai dezamagesc cu ceva pe “primul revolutionar al tarii”: si primul ministru de Externe instalat de el, in decembrie 1989, Sergiu Celac, se lauda ca e “parintele strategiei durabile”. Ma rog, a “noii strategii durabile” a “Noii Europe”…
Inainte de a-i da cuvantul, nu pot sa nu apreciez faptul ca Ion Iliescu este un adversar respectabil, in comparatie cu epigonii sai, ieri propagandisti utecisti si comunisti azi “anticomunisti” si “neoconi” de “dreapta”, gen Tismaneanu si trupa de circari “neocommies”.
Si acum, Ion Iliescu, presedinte, blogger si, de-acum, si clubber:
“01/06/2009
by Ion Iliescu
1.Apreciez propunerile exprimate de Sorin Platon , pe blogul sau, privind variante de embleme pentru Club.
2.emigrantul – in stilu-i caracteristic, interpreteaza afirmatia mea referitoare la esecul celor doua extreme : ignorarea pietii si fetisul pietii drept sugerare a unui model gen “Perestroika”. Mai mult, pentru el este evident (inclusiv din dialogurile de pe blog) ca a existat “un plan” dinainte stabilit pentru inlaturarea lui Ceausescu, la « comanda » lui Gorbaciov, de care Iliescu era, bineinteles, informat ! (adica – mi se comunicau la Editura Tehnica !!!). Chiar ca nu merita comentarii !
3. Precum vedeti, aceste “scenarii”de care este obsedat si emigrantul sunt impartasite de ambele tabere – atat de nostalgicii “regimului” Ceausescu cat si de talibanii « anticomunismului » agresiv, care s-a nascut dupa 1989, din care facea parte, din pacate, si un tanar gazetar – V.Roncea, de la “Ziua” – care, alaturi de un “fabricant de minciuni” din cele mai “gogonate” – Vladimir Alexe (autor al unei pretinse biografii “secrete” a lui Iliescu – Ion Iliescu – Candidatul Manciurian – plina de « inventiile » unei minti bolnave, lanseaza tot felul de “baloane”.
Sorin Platon semnaleaza, pe blogul sau, ultima “gogonata” vehiculata de V.Roncea, cu relatarea despre reuniunea “Clubului de la Bucuresti”. In primul rand, el asimiland “Clubul de la Bucuresti” cu cel “de la Roma” (ceea ce, pe de-o parte, ne onoreaza) – afirma ca ambele pun la cale sau “executa” planurile nefaste ale “globalistilor“!!! si ca vehiculam “vrajeala” privind incalzirea globala !!! (cata ignoranta transformata in venin!) Dar, in acelasi timp, desi nu a fost prezent la reuniunea Clubului nostru – imi deformeaza spusele cu privire la Strategia Nationala de “Dezvoltare Durabila”. El pretinde ca « dupa debarcarea lui Basescu de la Cotroceni », eu as dori sa raman in istorie ca “artizan al strategiei de dezvoltare durabila a Romaniei”(alta “perla” prezentata sub titlul – “Planurile conspiratorilor din decembrie si ale urmasilor lor”).
In partea a II-a a reuniunii, dupa pauza, cineva a ridicat problema Strategiei nationale de dezvoltare durabila. Eu am amintit “istoria” acestei probleme. Dupa Summitul Mondial de la Johannesburg, din 2002, care a definit conceptul de dezvoltare durabila prin trei piloni (economic, social si ecologic), la care UNESCO, ulterior a propus adaugarea celui de-al patrulea – pastrarea diversitatii culturale – noi am constituit la nivel national, o Comisie, care a lucrat timp de doi ani (2003-2004) la elaborarea unei asemenea strategii pe termen lung – “Romania 2025”. Comisia era prezidata de seful statului, secondat de primul ministru si de guvernatorul BNR. Au participat ministrii, secretari de stat, experti din aparatul de stat, cercetatori din institutele Academice si universitare, alti specialisti – din administratia centrala si din teritoriu. Ea raspundea si unui document adoptat de Uniunea Europeana. Ulterior, dupa alternanta la guvernare, in loc sa se asigure continuitatea necesara in proiecte de asemenea importanta – a fost parasita toată această lucrare. S-a constituit o nouă comisie, pe lângă un minister (al “mediului şi dezvoltării durabile”) care, împreună cu unii cercetători de la Academie şi de la un ONG, au elaborat o nouă “strategie” – “România – 2030” – care a fost transmisă şi la Bruxelles. Eu am criticat această lipsă de continuitate şi am subliniat nevoia de a asigura o ştafetă continuă, de la o guvernare la alta, în abordarea unor proiecte pe termen lung, cum e şi acesta. Ce a înţeles V. Roncea şi cei de la “Ziua” din această pledoarie – s-a văzut! Din păcate, acesta e modul în care unii înţeleg să facă gazetărie.
În acelaşi timp, disputa politică, în loc să stimuleze disputa de idei, de proiecte, se transformă în « bălăcăreală » degradantă! Acesta este lucrul trist din realitatea noastră!
9. Vă propun spre atenţie ultimul raport al “World Watch Institute” – “Starea lumii 2009” – care a apărut la Editura Tehnică, în limba română, referitor la “încălzirea globală” – care dă răspuns şi aberaţiilor lansate de unii privind “vrăjeala” pe această temă.
Textul pe care l-am redactat pentru PREFATA volumului este postat in Pagini la LUCRARI PUBLICATE.”
NOTA MEA: Dincolo de vrajeala cu “incalzirea globala”, trebuie remarcat ca tovaraselul care-i scrie blogul lui Ilici ori are probleme de logica ori o face pe prostul, amestecand date reale cu unele imaginare. Sau poate dimpotriva.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

Sample text

Sample Text

Sample text